Ha még nem próbáltál krumplival kalácsot sütni, itt az ideje!
A megtisztított, nagyobb darabokra vágott krumplit puhára főzzük sós vízben.
Ezután hagyjuk langyosra hűlni.
A főzővízből tegyünk félre, kelleni fog a tésztához!
A lisztet elvegyítjük a sóval és a cukorral, ezután elmorzsoljuk benne az élesztőt. Hozzáadjuk a villával összetört krumplit, a kimért főzőlevet, és elkezdjük dagasztani. Amikor már nagyjából összeállt a tészta, több részletben beledolgozzuk a puha vajat és a pirított hagymát.
60 percig letakarva, meleg helyen kelesztjük.
A megkelt tésztát 6 egyforma részre vágjuk, gombócot formázunk belőlük, és újabb 5 percig kelesztjük.
A gombócokból rudakat sodrunk, ezután hármasával összefonjuk, a végüket összecsípjük, és sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába tesszük őket.
Természetesen tepsin is süthetjük.
20-30 percig kelesztjük, majd lekenjük az elhabart tojással, megszórhatjuk még egy kevés napraforgómaggal is.
A kalácsokat 180 fokra előmelegített sütőben, 25 perc alatt készre sütjük.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.
Adatvédelmi Tájékoztatónk frissült. A változásokról ide kattintva tájékozódhatsz.